Νέα και δράσεις

2o αφιέρωμα στον Παραδοσιακό χορό

2o αφιέρωμα στον Παραδοσιακό χορό

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις καλά κρατούν και, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η παράδοση και η τέχνη παντρεύονται με τρόπο μοναδικό, εξυψώνοντας τον πολιτισμό και το πνεύμα της ομόνοιας, της ομαδικότητας, της φιλίας. Στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού, στις γειτονιές της Αθήνας και σε άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις, συμμετέχουν πολίτες όλων των ηλικιών, με μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για την παράδοση, τη μουσική, τον χορό. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αναλαμβάνουν να γιορτάσουν το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς, μιας χρονιάς προκλήσεων και δοκιμασιών, αλλά και να καλωσορίσουν το καλοκαίρι με τρόπο ξεχωριστό και πανηγυρικό!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε το 2ο Αφιέρωμα στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, όπου χορευτές από διάφορους πολιτιστικούς χορευτικούς συλλόγους μάς ταξίδεψαν στον χρόνο, μας μύησαν στην παραδοσιακή μουσική και στον χορό με όχημα την ελληνική παράδοση και την παραδοσιακή τέχνη. Ταξιδέψαμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Κρήτη στον Πόντο και από τα νησιά του Ιονίου στη Μικρά Ασία, όπου ανθούσε ο ελληνικός πολιτισμός.

Παράλληλα, στο πνεύμα της εκδήλωσης, τιμήθηκαν δημότες που διέπρεψαν σε αγωνίσματα και διακρίθηκαν για το ήθος και την αγωνιστικότητά τους. Εμπνευστής και διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη. Η λαογραφική και κοινωνιολογική αξία των εκδηλώσεων αυτών είναι ανυπολόγιστη και η εταιρία ΤΗΝΙΑΚΟΣ, με αγάπη και πίστη στον πολιτισμό, συμμετείχε ως χορηγός στην εκδήλωση.